• Tingagerskolen
  • bjn@fmk.dk
    Palle Drost den 29-09-2016

Fra: Fyens.dk 29.09.16.
    Tre fynske folkeskoler er sammen med kunstneren og komponisten Erling Hjernø i gang med at udvikle et digitalt læringsrum.
    MeWe Space hedder konceptet, hvor tre storskærme, projektorer, lys og lyd skal være med til at fremme læringen hos eleverne, da de ifølge kunstneren og lærere husker bedre, når sanserne er i brug.
    Rantzausminde Skole i Svendborg, Issø-skolen i Stenstrup og Tingagerskolen i Ringe er de første skoler, der bruger læringsrummet i undervisningen. Erling Hjernø forventer, konceptet på sigt vil kunne findes rundt på landets folkeskoler.
    I Rantzausminde smider eleverne fra 8.A onsdag morgen skoene ved indgangen til MeWe Space-rummet og finder puder frem. Som de på gulvtæppet ligger, skulle man ikke tro, der på skemaet står radioaktivitet og stråling, men det er ikke desto mindre tilfældet.
    De har alle øjnene rettet op mod tre skærme, der går fra gulv til loft. Skærmene viser, hvordan et atom bliver radioaktivt, mens pærerene i loftet lyser i forskellige farver, og der fra højtalerne i rummets hjørner bliver fortalt om alfa, beta og gamma.
    - Det er en intens oplevelse og et stærkt medie, der påvirker alle sanser på én gang. Rummet er med til, at eleverne lærer bedre, det er jeg ikke i tvivl om, siger Michael Raunholst.

- Man lytter mere efter

På gulvet foran skærmene ligger 14-årige Gay Prakaipet på ryggen og støtter hovedet på puden. 13-årige Sofie Larsen sidder ved siden af, med øjnene rettet skiftevis mod de tre skærme.
    De to elever er begejstrede for denne form for undervisning.
    - Det er mere interessant at kigge på. Jeg lytter bedre efter her, end hvis det var en tavle, jeg kiggede på, siger Sofie Larsen, mens Gay Prakaipet nikker.
    - Det er mere spændende og noget helt andet end at sidde i klassen. Der er flere effekter og mere at kigge på, mener han.

Elever skal selv deltage

- Hvad kan være med til at forhindre radioaktivstråling i at brede sig? Er der nogen, der kan huske det? spørger Michael Raunholst, da filmen når sin ende.
    - Papir, en bog og en plade af aluminium, siger Sofie Larsen, mens hun kigger på den skærm, der gav svaret for få minutter siden.
    MeWe Space-læringslokalet har været en del af skolen siden februar, og Michael Raunholst er mener, rummet er med til at forbedre flere elever.
    - Nogle lærer og husker bedst auditiv, altså med hørelsen. Andre er mere visuelle. Rummet her støtter hukommelsen på flere parametre, så eleverne bedre husker undervisningen, siger Michael Raunholst, der lægger vægt på, at også eleverne skal producere præsentationer.

MeWe Space

Me We Space er et digitalt læringsrum med tre storskærme, projektorer og speciel lys og lyd, der skal fremme læringen.
    Virksomheden har fem fastansatte og har base i Odense, hvor den også har et mobilt space.
    Tre skoler har indtil videre taget konceptet i brug. Det er Rantzausminde Skole i Svendborg, Tingagerskolen i Ringe og Issø-Skolen i Stenstrup.
    Investeringen koster omkring 180.000 kroner for et permanent MeWe Space og 25.000 kroner for et mobilt MeWe Space.
    MeWe står for My Education, World Education.